Det kompletta
tjänsteutbudet

Etablering

Alla affärsdrivande företag i Norge måste ha ett organisationsnummer. För de flesta räcker det med registrering i "Enhetsregisteret", men för vissa bolag är det nödvändigt med registrering i "Foretaksregisteret". När omsättningen överskrider 50.000 NOK, måste företaget registreras i "Merverdiavgiftsregisteret". Vid godkänd registrering ska bokstäverna MVA påföras efter organisationsnumret.

Kunder från vissa EES/EU länder behöver inte ha egen representant i Norge. Kraven på rapportering, dokumentation och arkivering av data är emellertid oförändrade. Därför är det ofta praktiskt för de flesta kunder att ha en egen representant som tar hand om alla sådana skyldigheter.

Från 1 januari 2017 gäller nya regler för import av varor till Norge, vilket innebär att behovet för tullkredit bortfaller.

Man måste räkna med två till tre veckors handläggningstid för registrering i "Enhetsregisteret" eller "Foretaksregisteret". Därefter tar det ytterligare en vecka för registrering i "Merverdiavgiftsregisteret".
AdobeStock_96511128

Boka ett möte